Lisäravinteissa on suuria eroja

Jokainen, joka haluaa elää terveellistä elämää, ymmärtää laadukkaan ruuan merkityksen omaan hyvinvointiin. Harvemmin tulee kuitenkaan ajateltua, että myös lisäravinteiden laaduissa on suuria eroja. Tässä artikkelissa pureudutaan tähän aiheeseen ja hajotetaan mielikuvaa siitä, että joku hyvä haltijatar puristaisi vitamiinit purkkiin metsän antimista. On aika kohdata todellisuus ja havahtua siihen, että hyvä haltijatar on jäänyt markkinakapitalismin jalkoihin.

Lisäravinteiden todellinen luonne

Lainatakseni luonnollisen lisäravitsemuksen ammattilaista Eddie Stonea: ”todellinen lisäravitsemus tulee kasviksista, ei petrokemikaaleista”. Tämä lausahdus on varsin osuva, sillä lisäravinteet ovat vuosittain yli 100 miljardin bisnes ja luonnollisuus on usein viimeisimpiä asioita listalla. Myöskään hinta ei vielä kerro mitään, olen nähnyt huippukalliita lisäravinteita, joita en ottaisi vaikka saisin ilmaiseksi. Brändäämällä pystytään kyllä luomaan positiivinen ja laadukas vaikutelma, mutta se ei vielä kerro koko totuutta.

Valitettava todellisuus on se, että valtaosalla lisäravinteista ei ole juuri mitään tekemistä todellisen lisäravitsemuksen kanssa. Useimmat markkinoilla olevat lisäravinteet koostuvat petrokemikaaliteollisuudessa käytettävästä kivihiilitervasta, synteettisistä vitamiineista höystettynä haitallisilla GMO-pohjaisilla ja muilla kyseenalaisilla lisä- ja täyteaineilla. Nämä ovat kyllä omiaan lisäämään elimistösi toksista kuormitusta, mutta todellisen ravitsemuksen kanssa näillä on hyvin vähän tekemistä. Ohjenuorana voidaankin sanoa, että mitä halvempi lisäravinne on kyseessä, sitä pahempi tilanne yleensä on. Mutta kuten sanoin, hinta ei ole mittari sille onko kyseessä laadukas lisäravinne vaan asiasta pitää tulla tietoiseksi. Tässä muutamia esimerkkejä siitä mihin kannattaa kiinnittää huomiota tuoteselosteissa.

Soija ja soijalesitiini ovat todella yleisiä lisäravinteissa. Valtaosa soijasta on kuitenkin geenimanipuloitua ja sisältää kattauksen torjunta-aineita kuten glyfosaattia.

Maltodekstriini maissista, on nopeasti imeytyvä tärkkelys ja todella yleinen ainesosa lisäravinteissa. Valtaosa maissista on geenimanipuloitua ja sisältää kattauksen torjunta-aineita kuten glyfosaattia.

Glukoosi-fruktoosisiirappi, eli maissisiirappi on yleisesti käytetty makeutusaine, jonka on todettu lisäävän diabeteksen riskiä. Sen lisäksi valtaosa maissista on geenimanipuloitua ja sisältää kattauksen torjunta-aineita.

L-Askorbiinihappo, eli synteettinen C-vitamiini on peräisin hydratusta maissisokerista, joka on käsitelty asetonilla. Käytetään usein säilöntäaineena ja ravintolisissä. C-vitamiini ei kuitenkaan esiinny luonnossa koskaan eristettynä askorbiinihappona, vaan se tulee aina flavonoidien, fytoaineiden ja muiden tärkeiden kofaktoreiden kanssa, jotka tekevät C-vitamiinista hyvin imeytyvän ja toimivan kompleksin.

Syanokobalamiini, B-12 vitamiinin synteettinen muoto. Valmistettu fermentoimalla kobolttia ja syanidia geenimanipuloiduilla organismeilla. Kyllä, luit aivan oikein, syanidia, vaikkakin hyvin pieniä määriä. Tämän lisäksi kyseessä on inaktiivinen muoto B-12 vitamiinista, joka joudutaan muuntamaan elimistössä aktiiviseen muotoon. Aiheuttaa usein vatsavaivoja, eikä ihme!

B-vitamiinit, Valtaosa lisäravinteissa käytettävistä B-ryhmän vitamiineista on synteettisiä. Useimmat ovat toksisia ja heikentävät luonnollisten B-vitamiinien imeytymistä. Valitse aina luonnollinen vaihtoehto kuten PANMOL B-vitamiinit

E-vitamiini (tokoferolit) on yleensä peräisin soijasta. Koska valtaosa soijasta on geenimanipuloitua ja se toimii elimistössämme estrogeenisesti, on valmisteen laatuun ja alkuperään syytä kiinnittää huomiota.

Titaanidioksidi, E171 on lisäravinteissa väriaineena ja täyteaineena käytetty lisäaine. Kyseessä on luokan 2 karsinogeeni eli mahdollisesti syöpää aiheuttava ainesosa.

Magnesiumstearaatti on yksi yleisimmistä täyteaineista lisäravinteissa. Se on linkitettynä suoliston ärtymiseen, ravinteiden heikentyneeseen imeytymiseen sekä immuunipuolustuksen T-solujen toiminnan vähentymiseen.

Keinotekoiset makeutusaineet kuten aspartaami, asesulfaami K, sukraloosi ja monet ovat linkittyneenä moninaisiin terveysongelmiin ja siksi osa EU alueen valtioista on kieltänyt niiden käytön.

Kuten esimerkeistä voi päätellä, hyvä haltijatar on korvattu GMO-pohjaisilla ainesosilla, halvoilla synteettisillä vitamiineilla ja muilla haitallisilla ainesosilla, jotka ovat omiaan heikentämään terveyttäsi. Lisäravinteiden valinnassa kannattaakin olla tarkkana ja tulla tietoiseksi mahdollisista sudenkuopista. Hyvänä ohjesääntönä voidaan pitää sitä, että lisäravinteesta löytyy GMO vapaa-ilmoitus tai ne ovat luomulaatuisia. Muussa tapauksessa voit vain arvailla onko valmisteesta löytyvät lukuiset ainesosat GMO-pohjaisia vai ei. Valitettava todellisuus on se, että valitsemalla heikkolaatuisen lisäravinteen voit pahimmillaan vain heikentää omaa hyvinvointiasi sen tuoman toksisen kuormituksen vuoksi. Tämän lisäksi synteettiset vitamiinit imeytyvät yleensä heikosti ja voivat altistaa muiden ravintoaineiden puutoksille sekä heikentää luonnollisten versioiden imeytymistä. Luonto tarjoaakin vitamiinit aina kompleksina, eli mukana tulee mineraaleja, hivenaineita, flavonoideja ja fytoaineita, jotka tekevät niistä helposti imeytyviä ja toimivia komplekseja. Jos ostat uuden auton, haluat sen varmasti kaikkien hallintalaitteiden kanssa etkä vain pelkkää tyhjää koria?

Luonnolliset lisäravinteet hyvinvoinnin tukena

Joskus kuulee kysyttävän, tarvitsemmeko edes lisäravinteita? Vastaukseni on: riippuu lisäravinteiden laadusta. Jos kyseessä on huonolaatuiset lisäravinteet, jotka lisäävät toksista kuormitusta elimistössämme, on luultavasti parempi olla ilman. Elimistömme tarvitsee kuitenkin lukuisia ravintoaineita toimiakseen ja voidakseen hyvin. Valitettavasti yksipuolinen tehoviljely ja runsas torjunta-aineiden käyttö heikentää maaperän laatua sekä siellä olevien hyödyllisten mikro-organismien määrää. Näiden mikro-organismien tehtäviin kuuluu mm. tuottaa ravinteita kasveille ja niiden vähentyminen puolestaan näkyy suoraan ruoan heikentyneinä ravinnepitoisuuksina. Kun siihen päälle lisätään vielä nykypäivän pitkälle prosessoitu ruoka ja huonot ruokailutottumukset, ovat puutostilat enemmänkin sääntö kuin poikkeus.

Kokonaisvaltaisen terveyden ja hyvinvoinnin perustana toimii siis aina laadukas ravinto, mutta todellisuus on kuitenkin se, että edes laadukkaalla ruokavaliolla on hankala paikata ravinteiden puutoksia. Siksi laadukkaat ja luonnolliset ravintolisät ovat tärkeässä roolissa ravinnetasojen korjaamisessa sekä ylläpidossa. Valikoimistamme löytyvät Global Healing Centerin lisäravinteet ja luontaistuotteet ovatkin täysin omassa luokassaan verrattuna valtaosaan markkinoilla olevista tuotteista. Heidän tuottamansa valmisteet ovat yleensä kasviuutteita tai luonnollisessa muodossa esiintyviä vitamiineja, jotka ovat peräisin luomuviljelmiltä, luonnosta villinä kerätyistä aineosista tai heidän omalta luomutilaltaan. Kymmenen vuoden tutkimus- ja kehitystyön tuloksena syntynyt hienovarainen ja monivaiheinen raakauuttoprosessi on edistyksellinen ja uniikki tapa kerätä talteen kaikki kasvien hyvät ainesosat. Valmisteisiin on lisätty myös mineraaleja ja hivenaineita sisältäviä ainesosia kuten fulvohappoa, shilajitia tai Korealaista bambusuolaa, jotka toimivat tärkeinä kofaktoreina edistäen valmisteen imeytymistä ja hyödynnettävyyttä. Tästä johtuen heidän tuotteensa ovat saavuttaneet suuren suosion ja niitä myydään ympäri maailmaa. Myös muut valikoimissamme olevat tuotteet on huippulaadukkaita ja otamme myyntiin vain kokonaisuudessaan hyviä ja tehokkaita ravintolisiä.

En ole ikinä ymmärtänyt sitä, että jälleenmyyjien valikoimista löytyy kymmeniä vaihtoehtoja yhdestä vitamiinista. Se on tietysti helppo tapa saada myyntiä kun hintahaitari on laaja, mutta vastuu laadukkaan tuotteen valitsemisesta jää asiakkaalle. Mielestäni kaikista helpointa on noudattaa tiettyä linjaa ja pysyä siinä, joten päätimme tuoda valikoiman mahdollisimman luonnollisia, laadukkaita ja puhtaita lisäravinteita ihmisten saataville. Näin tuotamme myös arvoa asiakkaallemme kun hänen ei tarvitse miettiä mikähän useista vaihtoehdoista on paras vaan tarjoamme ainoastaan tuotteita joilla on oikeasti merkitystä heidän hyvinvointiinsa. Kun tarjolla on vain parhaat palat, on kaikki helpompaa ja selkeämpää! Ja jos et vielä tiennyt sitä, sinä ansaitset vain parasta! Käy tutustumassa valikoimaamme tästä.

TTHyvinvointi, Mukanasi matkalla kohti tietoisempaa terveyttä ja hyvinvointia.

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on pinterest
Pinterest
tthyvinvointi

tthyvinvointi

Olen Janne TTHyvinvoinnin perustaja ja kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin asiantuntija. Näkemykseni terveydestä on hyvin laaja mm. omakohtaisten kokemusten sekä jatkuvan itsensä kehittämisen vuoksi. Kun tähän yhtälöön lisätään vielä erittäin laaja tietoisuuteni pystyn tarjoamaan hyvin edistyksellisiä ratkaisuja ihmisten kokonaisvalteiseen hyvinvointiin. Katson siis ihmistä fyysisestä, henkisestä, mentaalisesta ja energeettisestä näkökulmasta ja kun nämä kaikki otetaan huomioon saavutetaan kestävää hyvinvointia kaikilla tasoilla! Tietoinen Terveys ja Hyvinvointi on luotu intohimosta kokonaisvaltaiseen terveyteen ja hyvinvointiin sekä keinoksi jakaa sitä eteenpäin.
Vieritä ylös