Paras probiootti?

Siinäpä vasta kysymys, mutta vastaus on helppo: sellainen joka toimii ja tuo hyötyjä niiden käyttäjälle. Probioottivalmisteita on kuitenkin monenlaisia ja turhan usein niiden hyödyt jäävät lähinnä puheiden tasolle. Jos tavoitteena on löytää valmiste, joka on oikeasti tehokas ja sen hyödyt voi huomata, on syytä kokeilla itiömuotoisia bakteerikantoja eli sporebiootteja sisältäviä tuotteita.

Mitä on sporebiootit?

Sanalla sporebiootti viitataan tietyissä probioottivalmisteissa käytettäviin itiömuotoisiin kantoihin. Se miten nämä kannat poikkeavat yleisesti käytetyistä maitohappobakteereista on se, että niiden ympärillä on suojakuori, jota kutsutaan sporeksi. Tämä mahdollistaa niiden selvitymisen vaikeistakin olosuhteista, kuten esimerkiksi korkeista lämpötiloista, mahahapoista ja muista elimistömme haastavista olosuhteista. Olosuhteiden muuttuessa siedettäväksi nämä itiömuotoiset kannat sulattavat niitä ympäröivän suojakuoren pois ja aktivoituvat luomaan paremmat olosuhteet suolistoomme.

Kannalla on väliä

Perinteiset probioottivalmisteet sisältävät usein bakteerikantoja, jotka ovat todella yleisiä suolistomme bakteerifloorassa. Niiden ajatuksena on siis lisätä hyödyllisten bakteerien määrää suolistossamme. Ongelmaksi kuitenkin muodostuu se, että usein valtaosa näistä bakteereista kuolee ennen kuin ne edes pääsevät perille asti. Ja vaikka ne pääsisivätkin perille asti, vaikutusta voidaan verrata siihen, että kolikoita täynnä olevaan ämpäriin tiputataan yksi kolikko lisää. Toisin sanottuna sillä ei ole kokonaiskuvassa kovinkaan suurta merkitystä.

Sporebiootteja sisältävät valmisteet toimivat puolestaan hieman eri tavalla. Ensinnäkään nämä itiömuotoiset bakteerikannat eivät kuulu suolistomme vakioasukkaisiin, vaan kyseessä on ennemminkin vieraileva kodinhoitotiimi. Kyseessä on varsin osuva vertauskuva, sillä sporebiootit pysyvät suolistossamme vain muutaman päivän, jonka jälkeen ne poistuvat. Tämän lyhyen vierailun aikana ne kuitenkin hoitavat oman tehtävänsä edistämällä suoliston ja sen bakteeriflooran hyvinvointia ja tasapainoa. Koska sporekannat ovat hyödyllisyydestään huolimatta huomattavasti harvinaisempia suolistossamme, voidaan niiden vaikutusta verrata samaisessa kolikkoesimerkissä siten, että lähes tyhjä ämpäri kaadetaan täyteen kolikoita. Sillä alkaa olemaan jo merkitystä.

Bakteeriflooran tasapainon merkitys

Lähes jokainen on varmasti kuullut sanonnan suolisto on ihmisen toiset aivot. Usein tämä lausahdus kuitenkin sivuutetaan kliseisenä totuutena ilman syvällisempää ajatusta asiasta. Todellisuus on kuitenkin se, että suoliston bakteereilla on suuri merkitys meidän kokonaisvaltaiseen terveyteen ja hyvinvointiin. Jos haluat todella edistää bakteerifloorasi hyvinvointia, järkevintä on parantaa sen olosuhteita hyvällä ruokavaliolla ja sporebiootteja sisältävällä probioottivalmisteella. Bakteerifloorasi kyllä pystyy lisääntymään ja kukoistamaan ilman perinteisiä maitohappobakteerivalmisteita, jos vain olosuhteet ovat kohdillaan. Harvemmin tulee kuitenkaan ajateltua kuinka moneen asiaan suolistonbakteerit vaikuttavat. Seuraavat vaivat ovat usein linkittyneenä suoliston bakteerien epätasapainoon.

  • Ruuansulatuksen häiriöt, ummetus, turvotus, ilmavaivat
  • Ravinteiden heikentynyt imeytyvyys
  • Masennus ja ahdistuneisuus
  • Mieliteot roskaruokaan ja sokeriin
  • Vuotavan suolen oireyhtymä
  • Heikentynyt immuunijärjestelmä
  • Painonhallinan ongelmat, ylipaino
  • Iho-ongelmat
  • Yleisellä tasolla heikentynyt terveys

Suoliston mikrobiomin muutokset on yhdistetty myös lukuisiin sairauksiin, kuten tulehduksellisiin suolistosairauksiin, diabetekseen, sepelvaltimotautiin, autismiin, krooniseen väsymykseen ja moneen muuhun krooniseen sairauteen. Tutkimuksia suoliston mikrobiomin yhteydestä erinäisiin sairauksiin ja vaivoihin julkaistaan jatkuvasti lisää, siksi on järkevä alkaa ottaa tietoisia askelia kohti tasapainoisempaa bakteeriflooraa.

Sporebiooteilla kohti tasapainoa?

Harvoin tulee ajateltua, että meidän suolistosta löytyy jopa tuhat eri bakteerilajia ja aikuisella ihmisellä tämä bakteerifloora painaa noin 1,5 kiloa. Hyvinvoiva ja tasapainoinen bakteerifloora onkin yksi tärkeimmistä peruspilareista kun halutaan elää tervettä ja elinvoimaista elämää. Valitettavasti epätasapaino on nykyisin todella yleistä johtuen mm. antibioottien, lääkkeiden, keinotekoisten makeutusaineiden, prosessoidun ruuan, huonojen ruokailutottumusten ja toksiinien lisääntymisestä elämässämme. Nämä seikat ovat omiaan heikentämään hyvälaatuisten bakteerien olosuhteita ja kun siihen lisätään vielä tarpeeton sokerin kulutus, jota haitalliset bakteerit käyttävät ravinnokseen, olosuhteet epätasapainolle ovat valmiit.

Nyt kun olet tullut tietoisemmaksi bakteeriflooran merkityksestä hyvinvointiisi, on aika puhua ratkaisuista, joilla matka kohti tasapainoa voi alkaa. Valikoimistamme löytyy kolme potentiaalista probioottivalmistetta, jotka voivat auttaa sinua tavoitteissasi.

Latero-Flora Sporebiootti on tehokas probioottivalmiste, joka sisältää Brevibacillus laterosporus -kantaa sekä prebiootteja, joita hyvälaatuiset bakteerit käyttävät ravinnokseen. Kun tämä sporekanta pääsee suolistoosi asti, se aktivoituu ja alkaa erittämään mm. antimikrobisia entsyymejä sekä toimii fagosyyttisesti eli syö haitallisia mikro-organismeja kuten bakteereja, hiivoja ja sieniä. Tämän ansiosta suolistosi hyvälaatuiset bakteerit pääsevät lisääntymään ja toimimaan normaalisti ja sen johdosta bakteerifloorasi alkaa tasapainottumaan. Kyseessä on todellinen probioottien eliittituote ja siksi ei olekaan ihme, että sitä on käytetty pitkään osana holistista terveydenhoitoa.

Multisporebiootti on myös tehokas probioottivalmiste, joka sisältää prebiootteja sekä neljää eri sporekantaa. Yhdessä nämä ainesosat toimivat synergiassa keskenään eli edistävät toistensa positiivisia vaikutuksia suoliston hyvinvoinnille. Valmisteen sporekannoille on tyypillistä edistää mm. ravinteiden imeytymistä ja ruuansulatusta, immuunijärjestelmän toimintaa sekä lyhytkestoisten rasvahappojen tuotantoa, joka on tärkeässä roolissa suoliston limakalvojen hyvinvoinnissa. Tämän lisäksi sporekannat vähentävät liiallista suoliston happamuutta ja auttavat vähentämään haitallisten mikro-organismien ympärilleen luomaa resistenttiä biofilmiä, joka on usein linkittyneenä moniin kroonisiin sairauksiin ja vaivoihin. Kyseessä on siis potentiaalinen probioottivalmiste suolistosi hyvinvoinnin tueksi, joka auttaa luomaan hyvät olosuhteet hyödyllisille bakteereille samalla heikentäen haitallisten bakteerien olosuhteita. Jos ruuansulatusjärjestelmän vaivat ovat sinulle todellisuutta ja haluat saada niihin helpotusta, Multisporebiootti on varmasti kokeilemisen arvoinen tuote.

Superprobiootti, Floratrex on todellinen probioottien kummisetä! Kyseessä on Global Healing Centerin perustajan Dr. Groupin mestariteos. Valmisteeseen on valittu 25 probioottikantaa, jotka ovat tutkituimmat ja tehokkaimmat vaihtoehtdot luomaan hyvinvointia suolistoosi. Joukosta löytyy myös useita sporemuotoisia kantoja, jotka ovat tehokkaita edistämään hyvälaatuisten bakteerien olosuhteita. Hyötyjen maksimoimiseksi valmisteesta löytyy PreforPro® prebioottiseos, joka sisältää haitallisia bakteereja syöviä bakteriofageja. Tästä johtuen hyvälaatuiset bakteerit pystyvät lisääntymään huomattavasti tehokkaammin ja palauttamaan tasapainon takaisin suolistoosi. Tutkimusten mukaan PreforPro® käyttö probioottivalmisteessa voi 24 kertaistaa hyvien bakteerien kasvun jo muutamassa päivässä. Tämän lisäksi valmisteeseen on lisätty fulvohappoa, joka auttaa poistamaan toksiineja ja edistää ravintoaineiden imeytymistä. Jos etsinyt tehokasta ja laadukasta probioottivalmistetta, voit lopettaa, olet löytänyt parhaan mahdollisen vaihtoehdon. Kokeile ja totea itse!

Kaikkia edellämainittuja valmisteita kannattaa käyttää kuuriluontoisesti 1-3 kuukautta, jonka jälkeen käyttöä on hyvä jatkaa ylläpitävästi ottamalla päivittäisen annoksen 2-3 kertaa viikossa. On kuitenkin syytä muistaa, että vaikka kyseisillä valmisteilla on paljon potentiaalia niin terveellinen ruokavalio on kuitenkin peruspilari matkalla kohti suoliston tasapainoa ja hyvinvointia. Näin maksimoit myös tuotteista saatavan hyödyn itsellesi.

TTHyvinvointi, Mukanasi matkalla kohti tietoisempaa terveyttä ja hyvinvointia.

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on pinterest
Pinterest
tthyvinvointi

tthyvinvointi

Olen Janne TTHyvinvoinnin perustaja ja kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin asiantuntija. Näkemykseni terveydestä on hyvin laaja mm. omakohtaisten kokemusten sekä jatkuvan itsensä kehittämisen vuoksi. Kun tähän yhtälöön lisätään vielä erittäin laaja tietoisuuteni pystyn tarjoamaan hyvin edistyksellisiä ratkaisuja ihmisten kokonaisvalteiseen hyvinvointiin. Katson siis ihmistä fyysisestä, henkisestä, mentaalisesta ja energeettisestä näkökulmasta ja kun nämä kaikki otetaan huomioon saavutetaan kestävää hyvinvointia kaikilla tasoilla! Tietoinen Terveys ja Hyvinvointi on luotu intohimosta kokonaisvaltaiseen terveyteen ja hyvinvointiin sekä keinoksi jakaa sitä eteenpäin.
Vieritä ylös